×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Volle markt voor Willem-Alexander en Máxima

  'een meer dan perfect bezoek'

  Volle markt voor Willem-Alexander en Máxima

  De Markt van Culemborg was woensdagmiddag volgelopen om een glimp op te vangen van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Die besloten in het oude stadje hun zonovergoten streekbezoek aan de Betuwe.

  Na een gesprek over jongerenproblematiek en de aanpak daarvan en een rondje langs iedereen die ze eerder op de dag hadden gesproken, verscheen het koningspaar onder luid gejuich op het bordes van het zestiende-eeuwse stadhuis. Daar werden ze toegejuicht en toegezongen, onder andere door Culemborgse jongeren die een korte muziekuitvoering gaven. De voorbereidingen daarop waren in het stadhuis al goed te horen geweest.

  Koning en koningin kwamen handen tekort om iedereen te begroeten, en Máxima baande zich een weg door het persvak om te zwaaien naar een groep kinderen die haar aanwezigheid wel heel luidkeels duidelijk maakte. Het zwaaien werd beloond met een bos bloemen, die de koningin dankbaar in ontvangst nam.

  De achterbak van de koninklijke limousine was aan het einde van het bezoek aardig gevuld want het bleef niet bij bloemen. De fruittelers waren gul met geschenken uit eigen boomgaard, van appels en peren tot cider die daarvan is gemaakt.

  ,,Het was een meer dan perfect bezoek”, meende commissaris van de koning John Berends bij het afscheid. ,,Tot de volgende keer”, zei koning Willem-Alexander.

  29 mei 2019 - 19:19