×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Vol programma tijdens Belgisch staatsbezoek

  Vol programma tijdens Belgisch staatsbezoek

  Koningin Máxima en de Belgische koningin Mathilde zouden goed bevriend zijn, maar het staatsbezoek van koning Filip en Mathilde aan Nederland wordt komende week geen knus onderonsje. Op het volle programma staat een reeks ontmoetingen en bezoeken aan allerlei organisaties in het land, waarbij de hechte samenwerking tussen België en Nederland centraal staat.


  Willem-Alexander en Máxima heten het koningspaar maandag welkom op de Dam in Amsterdam, waar in het Koninklijk Paleis een ontvangst plaatsvindt.

  Nadat Filip een krans heeft gelegd bij het Nationaal Monument, ondertekenen de twee koningen een verdrag dat de grens bij Maastricht, Eijsden en de Belgische stad Wezet (Visé) aanpast. Daardoor vormt de Maas de grens en horen onlogische stukjes langs de rivier niet meer tot de gemeenten aan de overkant.

  Symposia

  De twee koningsparen zijn maandagmiddag nog aanwezig bij een cultureel programma in De Brakke Grond en verschillende symposia in Euronext, voordat ze aanschuiven bij een staatsbanket in het paleis op de Dam.

  Filip bezoekt dinsdag ruimtevaartorganisatie ESA/ESTEC in Noordwijk en reist dan naar Den Haag. Daar heeft hij ontmoetingen met onder anderen de voorzitters van de beide Kamers en premier Mark Rutte. 's Middags staan de economische betrekkingen tussen België en Nederland op het programma, terwijl de beide koninginnen intussen het Cobra Museum in Amstelveen bezoeken. Filip en Mathilde bieden 's avonds in het Muziekgebouw aan 't IJ een concert aan met het Nationaal Orkest van België en singer-songwriter Ozark Henry.

  Eindhoven

  Filip sluit het staatsbezoek af in Eindhoven met een bezichtiging van de High Tech Campus en een watersymposium, waarbij minister Melanie Schultz (Infrastructuur en Milieu) hem gezelschap houdt. Mathilde en Máxima gaan per trein naar het Centraal Station Utrecht om het opgeknapte complex en de omgeving te bekijken.

  Schultz neemt woensdagmiddag bij een van de laatste bewoonde kastelen van Nederland, Kasteel Heeze, formeel afscheid van de Belgische koning en koningin.

  25 november 2016 - 10:05