×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • “Voelt raar om nu niet thuis te zijn” zegt Máxima over Corona

  Koninklijk paar bedankt artsen en verplegers die strijden tegen het virus

  “Voelt raar om nu niet thuis te zijn” zegt Máxima over Corona

  Op de laatste dag van hun werkbezoek aan Indonesië staat het paar tevens stil bij het Corona-virus in Nederland.


  De prachtige foto bij dit artikel is op de laatste dag in Indonesië gemaakt. Máxima straalt in haar roze outfit en van de omgeving kan een gemiddeld mens alleen maar gezond jaloers raken. Toch is er ook aandacht voor de situatie in Nederland. In het bijzonder de Corona-besmettingen en alle professionals die zich er mee bezighouden.

  De koning en koningin spraken dan ook hun grote waardering uit voor al het medisch, waaronder verplegend, personeel in Nederland. Mensen die volgens Willem-Alexander “in de voorste linie staan”.

  Lees ook:

  Máxima gaf aan hoe het voelt nu niet in Nederland te zijn: “Het is raar niet thuis te zijn. Je ziet dat mensen zenuwachtig worden.” Zelf volgen ze de richtlijnen van het RIVM zo goed als mogelijk op. Te denken valt aan regelmatig en goed handen wassen en niet het gezicht aanraken. En zo weinig als mogelijk handen schudden, waarover natuurlijk regelmatig nieuwtjes verschijnen.

  De uitspraken van het koninklijk paar werden gedaan tijdens een persmoment, eerder vandaag aan de rand van het Toba-meer op Sumatra. Hier vindt de laatste dag van het bezoek aan Indonesië plaats. Willem-Alexander sloot af met de opmerking dat hij en Máxima alle artsen en verplegers een hart onder de riem willen steken.

   

  Bron: ANP. Beeld: ANP

  12 maart 2020 - 11:46