×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • VN-rapporteur beschuldigt Máxima van medeplichtigheid

  'zwijgen gelijk aan medeplichtigheid'

  VN-rapporteur beschuldigt Máxima van medeplichtigheid

  Ook vanuit de Verenigde Naties is kritisch gereageerd op de ontmoeting de koningin Máxima had met de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman. De VN-rapporteur die de moord op de Saoedische journalist Jamal Khashoggi onderzocht, beschuldigt Máxima van medeplichtigheid door de zaak niet met de kroonprins te bespreken.

  “Dat is meer dan teleurstellend”, zegt de speciale VN-rapporteur voor buitengerechtelijke executies, Agnes Callamard, tegen het AD. “Het is één ding om deze man te ontmoeten, het is iets anders om te zwijgen. Op dit punt staat zwijgen gelijk aan medeplichtigheid.”

  Máxima sprak de omstreden kroonprins tijdens de G20-top in Japan. De koningin sprak met ‘MBS’ over microkrediet en het helpen van vrouwelijke ondernemers, onderwerpen waar ze zich namens de VN voor inspant. Saudi-Arabië is gastheer van de volgende G20-top.

  De ontmoeting viel ook verkeerd bij meerdere partijen in de Tweede Kamer. Regeringspartij D66 wil opheldering van het kabinet. De ontmoeting had nooit mogen doorgaan, vindt D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma. Wie daarvoor toestemming gaf, “begrijpt niks van diplomatie en nog minder van beeldvorming”. Ook GroenLinks en SP reageerden kritisch.

  29 juni 2019 - 16:45