×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Negeren, die Samantha

  Door Marc van der Linden

  De Engelse zender Channel 5 zond onlangs de documentaire Meghan And The Markles: A Family At War uit. De hysterische titel zorgde ervoor dat ik er niet veel van verwachtte. Maar al snel bleek dat de documentaire goed in elkaar zat. Natuurlijk kreeg Meghan’s halfzus Samantha alle ruimte haar gal te spuwen en werd zijzelf nauwelijks kritisch…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Video: Willem-Alexander tegenover de kinderrechter in rechtbank Breda

  Video: Willem-Alexander tegenover de kinderrechter in rechtbank Breda

  Koning Willem-Alexander heeft vrijdag in het bijzijn van leerlingen van het Stedelijk Gymnasium Breda het nieuwe gerechtsgebouw in de stad geopend. In de rechtbank Zeeland-West-Brabant aan de Stationslaan woonde hij onder meer een zitting bij die door de leerlingen werd nagespeeld.


  Ook onthulde Willem-Alexander in de hal van de rechtbank Vrouwe Justitia. Het beeld is in 1889 voor de eerste rechtbank in Breda gemaakt en is steeds meeverhuisd.

  Aanleiding voor de nieuwbouw, die ruim twee jaar in beslag nam, was een sterke toename in het aantal rechtszaken. De rechtbank is nu gevestigd in een hoge toren met veel glas waar ook het Openbaar Ministerie en de Raad voor de Kinderbescherming zijn gehuisvest. Het telt 27 zittingszalen, kantoren en publieksruimten. Ook kunnen er, voor gevoelige rechtszaken, extra beveiligde zittingen worden gehouden zodat de rechtbank niet meer hoeft uit te wijken naar Rotterdam, Schiphol of Amsterdam.

  14 september 2018 - 19:14