×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Video: Willem-Alexander en Máxima bij Remembrance Sunday

  Koning legt krans bij Cenotaaf in Londen

  Video: Willem-Alexander en Máxima bij Remembrance Sunday

  Koning Willem-Alexander heeft zondagmorgen een krans gelegd aan de voet van de Cenotaaf, het Britse oorlogsmonument in Whitehall, in het hartje van Londen. Dat de koning deelnam was om de Britten te bedanken voor hun aandeel in de bevrijding van Nederland 70 jaar geleden. Aan de krans zat een kaart met opdracht aan de "Britse mannen en vrouwen die hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid. Het Koninkrijk der Nederlanden zal eeuwig dankbaar zijn voor de Britse rol bij zijn bevrijding."


  Koning Willem-Alexander plaatste zijn krans tijdens Remembrance Sunday, de Britse Dodenherdenking die jaarlijks op de tweede zondag van november wordt gehouden. Het was volgens Britse media de eerste keer dat een buitenlands staatshoofd daadwerkelijk deelnam aan de plechtigheid.

  Koningin Máxima keek vanaf het balkon van het naast gelegen ministerie van Buitenlandse- en Gemenebestzaken toe. Ze was daar overigens niet alleen. De Britse koninklijke familie had zich ook opgesplitst. Máxima werd op het balkon gesecondeerd door Tim Laurence, de echtgenoot van prinses Anne, en door Sophie, gravin van Wessex en Catherine, hertogin van Cambridge. Voor alle vier gold dat hun partners wel actief deelnamen aan de ceremonie door een krans te leggen.

  Op een tweede balkon bevonden zich ook de hertog en hertogin van Gloucester, prinses Michael van Kent en haar schoonzus prinses Alexandra van Kent. Prins Michael van Kent ontbrak, zijn broer de hertog van Kent – een neef van de koningin – was er wel.

  Poppy wreath

  De met veel militair ceremonieel gepaard gaande plechtigheid in Londen begon om precies 11.00 uur, het tijdstip waarop op 11 november 1918 de wapenstilstand inging waarmee de Eerste Wereldoorlog tot een einde kwam. Na twee minuten stilte en de Last Post was de Britse koningin Elizabeth de eerste die een zogenoemde 'poppy wreath' legde, gevolgd door Willem-Alexander en leden van de Britse koninklijke familie. Ook premier David Cameron en de Britse politieke leiders legden kransen.

  De ceremonie was dit jaar enigszins bekort om te zorgen dat koningin Elizabeth (89) en prins Philip (94) niet zo lang buiten hoefden te staan.

  9 november 2015 - 09:51