×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Video: Oranjes op de schaats

  Prinses Margriet haalt 3000 euro op

  Video: Oranjes op de schaats

  Prinses Margriet heeft zondagmiddag schijnbaar zonder veel moeite tien kilometer geschaatst om 3000 euro op te halen. De prinses deed dat bij FlevOnice in Biddinghuizen. Daar nam ze met veel familieleden deel aan De Hollandse 100. Dat sportevenement is mede door haar zoon prins Bernhard georganiseerd om geld op te halen voor fundamenteel onderzoek naar lymfklierkanker.


  "Het is warm", aldus Margriet halverwege haar schaatstocht. "Het is moeilijk in je ritme te komen", zei ze ook. De prinses deed namelijk aan het zogenoemde familieschaatsen, dat op de 400 meter baan werd gehouden en niet op de drie kilometer lange 'grote baan'. Bij ieder rondje moest worden gestempeld en betekende afremmen, stoppen en weer op gang komen. Toen ze haar 25 rondjes binnen de gestelde tijd had afgedraaid, ging ze nog even voor haar plezier doorhalen op de grote baan.

  Margriet had zondagmiddag gezelschap van oudste zoon prins Maurits en schoondochter Marilène die met twee van hun kinderen ook met zwier hun rondjes maakten. Maurits was aanvankelijk van plan geweest aan het fietsonderdeel van De Hollandse 100 deel te nemen, maar zag daar naar eigen zeggen op basis van de weersverwachting van af. "Ik heb in tegenstelling tot vorig jaar wel mijn schaatsen laten slijpen", verklaarde hij. Geoefend had hij echter niet.

  Zijn broer Floris ging bij deze tweede editie van De Hollandse 100 (10 kilometer schaatsen, 90 kilometer fietsen) voor het grote werk. Prins Bernhard moest zich vanwege een knieblessure inhouden. Hij klom alleen op de fiets en liet de schaatsen in het vet. 

   

  6 maart 2016 - 15:14