×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Video: Máxima en Mathilde openen tentoonstelling

  Koninginnen geven Lange Voorhout extra kleur

  Video: Máxima en Mathilde openen tentoonstelling

  Honderden belangstellenden dromden woensdagmiddag samen langs de dranghekken op het zonovergoten Lange Voorhout in Den Haag om een glimp op te vangen van de koninginnen Máxima en Mathilde. Die openden daar gezamenlijk de Vlaamse openluchtbeelden-tentoonstelling Vormidable.


  De vorstinnen zorgden zelf ook voor kleur op de chique lommerrijke promenade. Máxima had voor knaloranje gekozen en collega Mathilde verscheen in een oranje-blauwe jurk. Niet allebei bijna hetzelfde, zoals eerder bij een gezamenlijk optreden, maar wel mooi op elkaar afgestemd.

  Het publiek langs de kant had maar weinig oog voor de kunstwerken die de komende maanden het Lange Voorhout sieren. Het was trekken en duwen om de beste positie te verkrijgen om een foto te maken van de koninginnen. "Voor mijn dochtertje", verontschuldigde een oudere man zijn acrobatiek in de menigte.

  Culturele samenwerking

  Het viel ook niet mee om Máxima en Mathilde goed in beeld te krijgen. De enorme hoed die de Nederlandse koningin droeg, belemmerde het zicht elke keer als ze haar hoofd draaide. En de ijverige Haagse politie, met een flink peloton op de kunstroute aanwezig, kon ook op weinig sympathie van de fotografen – amateur en beroeps – rekenen.

  De beeldententoonstelling, die tegelijkertijd in museum Beelden aan Zee in Scheveningen en op het Lange Voorhout wordt gehouden, brengt werk van 35 Vlaamse kunstenaars bij elkaar. Daarbij zijn objecten van gevestigde namen als Jan Fabre en Wim Delvoye en van opkomende talenten. Aanleiding voor de expositie is de viering van twintig jaar culturele samenwerking tussen Vlaanderen en Nederland. Reden ook voor de Vlaamse premier Bourgeois om ook naar Den Haag af te reizen voor de opening.

   

  20 mei 2015 - 19:32