×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Video: Máxima afgevoerd tijdens vechtpartij in Addis Abeba

  Man verstoort werkbezoek, koningin veilig

  Video: Máxima afgevoerd tijdens vechtpartij in Addis Abeba

  Bij het vertrek van koningin Máxima bij een Ethiopische koffiewinkel is het woensdagmiddag tot een kleine schermutseling gekomen. Een nieuwsgierige man die al een paar keer had geprobeerd om dicht bij het piepkleine winkeltje van Tizita Tina te komen, raakte slaags met omstanders toen hij door wilde drukken.

  De Ethiopische en koninklijke beveiligers hielden de man in de gaten, maar de koningin had het winkeltje al verlaten en was in haar auto gestapt.

  Het om veiligheidsredenen onaangekondigde koninklijk bezoek aan de winkel die ook dienst doet als agent van HelloCash, dat mobiele portemonnees aanbiedt, trok gaandeweg meer bekijks. Het is ook niet vaak dat westerse cameraploegen en fotografen zich in deze wijk van Addis Abeba op straat vertonen.

  De man wilde ook een kijkje nemen, werd tegen gehouden en toen hij stampij ging maken in eerste instantie ook met harde hand verwijderd door een agent. Hij nam daar geen genoegen mee, liep een paar keer over straat voor de winkel langs en begon te schreeuwen en roepen. Toen de koningin vertrok, probeerde hij het opnieuw met een vechtpartij met omstanders tot gevolg.

  15 mei 2019 - 13:38