×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Video: Marc emotioneel over akte Beatrix

  Royalty-hoofdredacteur kreeg bijzondere eer

  Video: Marc emotioneel over akte Beatrix

  Donderdag opende het Nationaal Archief de tentoonstelling Topstukken in perspectief. Daar zijn een aantal bijzondere documenten uit de Nederlandse geschiedenis nu te bezichtigen door het publiek.

  ‘Aanleiding voor deze tentoonstelling is de verkiezing van het Plakkaat van Verlatinge tot het Pronkstuk van Nederland’, aldus het Archief. Een aantal prominenten mocht toelichten waarom zij een bepaald document bijzonder vinden. Royalty-hoofdredacteur Marc van der Linden bijvoorbeeld vertelt over het abdicatie-document van koningin Beatrix.

  Hij is er trots op dat hij het document in handen mocht houden. Dat liet hem niet onberoerd. ‘Emoties?! Jazeker! Ik mocht voor het Nationaal Archief het abdicatie-document van koningin Beatrix bekijken en dat deed me wat,’ aldus Marc.
  Zelf dit bijzondere document bekijken, de rest van dit filmpje en vele andere Topstukken, zoals het Plakkaat van Verlatinge? Ga dan naar het Nationaal Archief in Den Haag.

  22 maart 2019 - 13:22