×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Meest gelezen

 • Elizabeth’s wraak op Marokkaanse koning

  Door Marc van der Linden

  Koningin Elizabeth staat bekend om haar onkreukbaarheid. Dat is bij de Oranjes wel anders. Bij Beatrix kon, vooral toen ze nog koningin was, soms het gezicht op onweer staan. Onze huidige koning kan ergernissen maar moeilijk kan verbergen en zijn grootmoeder, koningin Juliana, kon zelfs publiekelijk stampvoeten als het niet ging zoals zij wilde. Maar…

  Lees column
 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Video: Koningin Máxima struikelt op jubileumfeestje Leidsche Rijn

  Video: Koningin Máxima struikelt op jubileumfeestje Leidsche Rijn

  Het twintigjarige Leidsche Rijn heeft vrijdagmiddag een mini-Koninginnedag gevierd rond koningin Máxima die in de Utrechtse nieuwbouwwijk het verjaardagsfeest '20 jaar Nieuwe Buren' kwam meevieren.


  De koningin, die eerder al eens het naar haar genoemde Máximapark bezocht, kreeg heel toepasselijk bij aankomst een bloem die uit dat park afkomstig was. Daarna begaf ze zich tijdens een wandeling over de Parijsboulevard onder de honderden bewoners van Leidsche Rijn die waren toegestroomd om een glimp op te vangen van de koningin, of belangrijker nog, handjes te schudden of een foto te maken.

  Helemaal probleemloos verliep de wandeling niet, want Máxima struikelde, maar de koningin herstelde zich snel. Ze sprak met bewoners van de verschillende woonvormen die Leidsche Rijn kent, zoals de atelierwoningen in De Kersenboomgaard en het project Place2BU waar jongvolwassenen met elkaar samenleven.

  Het bezoek eindigde bij een groot podium op het Brusselplein, waar Máxima enthousiast meezong met de ode aan het al 85.000 inwoners tellende nieuwe stadsdeel van Utrecht: 'Leidsche Rijn hoppa!'

  6 oktober 2018 - 00:16