×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Meest gelezen

 • Elizabeth’s wraak op Marokkaanse koning

  Door Marc van der Linden

  Koningin Elizabeth staat bekend om haar onkreukbaarheid. Dat is bij de Oranjes wel anders. Bij Beatrix kon, vooral toen ze nog koningin was, soms het gezicht op onweer staan. Onze huidige koning kan ergernissen maar moeilijk kan verbergen en zijn grootmoeder, koningin Juliana, kon zelfs publiekelijk stampvoeten als het niet ging zoals zij wilde. Maar…

  Lees column
 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • VIDEO: Koning WA krijgt Wilhelmus in nieuw jasje in Luxemburg

  VIDEO: Koning WA krijgt Wilhelmus in nieuw jasje in Luxemburg

  Het is protocol: bij aanvang van het staatsbezoek worden volksliederen gespeeld van de beide landen. Luxemburg gaf als verrassing een andere wending aan het Wilhelmus.


  Prinses Beatrix zal de versie al bekend in de oren klinken, want ook bij haar laatste staatsbezoek werd het zo gespeeld. Overigens heeft Luxemburg ook 'De Wilhelmus', dat wordt gespeeld ter ere van de groothertog. Het is aan het begin te horen.

  23 mei 2018 - 18:44