×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Video: Koning komt op voor homo’s en transgenders

  Willem-Alexander steunt gevecht tegen discriminatie

  Video: Koning komt op voor homo’s en transgenders

  Koning Willem-Alexander sprak de Verenigde Naties toe. Hij brak een lans voor homorechten, die van transgenders en andere minderheidsgroepen en steunt hun gevecht tegen discriminatie. 'Het Koninkrijk der Nederlanden is blij dat op steeds meer plaatsen in de wereld de gelijke rechten van homo’s, lesbiennes, transgenders en andere minderheidsgroepen worden benoemd in de wet. Wij hopen dat die ontwikkeling zich voortzet. Maar uiteindelijk is het de praktijk die telt. De strijd tegen openlijke en verborgen discriminatie moet doorgaan op alle continenten,' aldus de koning.


  Koning Willem-Alexander heeft woensdagmiddag (lokale tijd) een korte toespraak gehouden bij de VN-top over de uitvoering van de zogenoemde duurzame ontwikkelingsdoelen.

  https://www.youtube.com/watch?v=Olcd33i7Jvo&feature=youtu.be

  “De conclusies van wetenschappers zijn glashelder: als we de doelen die we hebben gesteld willen bereiken, moeten we een echt transformerende benadering op een wereldwijde schaal aannemen”, aldus de koning. Hij gaf aan dat het koninkrijk der Nederlanden daarbij drie ingangspunten cruciaal vindt.

  “Ten eerste een economie die de grenzen van onze planeet respecteert. We noemen dit een circulaire economie. Tegenwoordig verbruikt de mensheid veel meer dan de planeet kan leveren. In Nederland zijn publieke en private partners samengekomen en hebben een stappenplan uitgewerkt om ons te begeleiden naar een 100 procent-circulaire economie in 2050”, verklaarde hij.

  Maar dat is niet genoeg. “We moeten ook werken aan internationale waardeketens. Weten we hoe ons voedsel, kleding en telefoons worden geproduceerd? Waar komen de materialen vandaan? Wat zijn de arbeidsomstandigheden voor degenen die ze maken? We moeten inclusief zijn en de mensen bereiken die deze goederen produceren.”

  Het tweede punt dat Willem-Alexander noemde was gerechtigheid en het derde de rechten van vrouwen. “Over de hele wereld worden vrouwen nog steeds geconfronteerd met ernstige belemmeringen om hun rechten uit te oefenen en hun volledige potentieel te ontwikkelen. De vooruitgang die we de afgelopen decennia hebben geboekt, bijvoorbeeld op het gebied van seksuele gezondheid en reproductieve rechten, staat onder druk. Laten we vrouwen en meisjes als gelijken behandelen, zodat ze kunnen helpen de wereld te creëren die we in 2030 willen zien.”

  26 september 2019 - 09:35