×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Video: Eindelijk weer kerstboom op plein Huis ten Bosch

  Eerste kerstfeest in gerenoveerd paleis

  Video: Eindelijk weer kerstboom op plein Huis ten Bosch

  Op het voorplein van Paleis Huis ten Bosch staat voor het eerst sinds jaren weer een kerstboom.


  Het Koninklijk Huis deelde zondag op sociale media een timelapse. Een versnelde video die het optuigen van de negen meter hoge boom toont. Het is een Nordmann. De boom is verlicht met duizenden ledlampjes.

  Voor koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane is het hun eerste kerstfeest in het gerenoveerde paleis dat ze in januari dit jaar betrokken. Het gezin woonde sinds 2003 op De Eikenhorst in Wassenaar. Huis ten Bosch wordt naast woonpaleis tegenwoordig weer gebruikt voor representatieve doeleinden zoals officiële ontvangsten van hoogwaardigheidsbekleders.

  De kerstboom bij Huis ten Bosch in Den Haag, waar prinses Amalia zaterdag haar zestiende verjaardag vierde, is hoogstwaarschijnlijk afkomstig van kroondomein ’t Loo bij Apeldoorn. De spar voor het plein van Paleis Noordeinde van vorig jaar is daar ook van.

  9 december 2019 - 09:00