×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Video: Amalia meest geroutineerd bij fotosessie

  Oranjes poseren in de sneeuw in Lech

  Video: Amalia meest geroutineerd bij fotosessie

  Prinses Amalia heeft de routine van de jaarlijkse fotosessie in Oberlech goed onder de knie. Ze zwaait ingetogen wanneer de skilift haar omhoog brengt. Dan doet ze op verzoek van de fotografen even haar skibril af, en slaat beschermend haar armen om haar zusjes Alexia en Ariane. De oudste dochter van koning Willem-Alexander weet ook: hoe soepeler het fotomoment, hoe eerder de skivakantie echt kan beginnen.


  Het koninklijk gezin arriveerde samen met prinses Beatrix ruim op tijd op de boven Lech gelegen skipiste in Oberlech. De fotografen en cameraploegen die met een gecharterde bus uit het dorp waren gebracht, stonden al enige tijd klaar in de felle zon. De fotosessie begon dan ook eerder dan gepland, waarbij de koninklijke beveiligers even hun handen vol hadden aan opdringerige Nederlandse vakantiegangers die de Oranjes ook op foto en film wilden vastleggen.

  Het script voor het fotomoment is nu al een paar jaar hetzelfde. Anders was dit jaar alleen het kleinere koninklijke gezelschap. Oostenrijkse media hoopten dat prinses Mabel en haar kinderen of prins Constantijn en zijn gezin nog plotseling zouden opduiken, maar daarvan kon geen sprake zijn. Zij waren zaterdag al uit Lech vertrokken. De kinderen moesten maandag weer naar school.

  Aanmoedigen

  In verschillende opstellingen werd geposeerd: het koninklijk gezin, de meisjes apart, de prinsesjes met oma Beatrix, het koningspaar met Beatrix en 'drie generaties Oranjes' met Willem-Alexander, Beatrix en Amalia. De koning moest met name zijn dochter Alexia af en toe aanmoedigen toch vooral op te kijken. Dat viel in het felle, door de sneeuw weerkaatste licht niet altijd mee; vanwege de fotografen moesten de zonnebrillen af blijven.

  Prinses Beatrix trok zich terug op het moment dat haar kleindochters onder toeziend oog van hun ouders even gingen skiën. Ariane moest zich nog erg concentreren, Amalia daarentegen kon zich wat meer frivoliteiten veroorloven en reageerde ook op de roepende media. Maar ze hield wel goed in de gaten of haar vader het allemaal goed vond. Zo ging de zonnebril aan het slot van de sessie pas na ampel beraad af.

  Royalblog.nl maakte de volgende video-impressie van de fotosessie in Lech:

  23 februari 2015 - 12:28