×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • VIDEO: Alexia op de fiets naar gymnasium

  VIDEO: Alexia op de fiets naar gymnasium

  Prinses Alexia is maandagmorgen op de fiets voor het eerst naar de middelbare school gegaan. Koning Willem-Alexander legde de eerste fietsrit van zijn middelste dochter naar het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag vast.


  De koning stond ook twee jaar geleden, toen oudste dochter prinses Amalia voor het eerst naar de middelbare school ging, met een camera op de oprit. Toen was te zien hoe de Prinses van Oranje op een zwarte fiets met knalroze krat naar het Sorghvliet fietste. Maandag was het Alexia die, met een groene fietskrat, voor het eerst de 11 kilometer naar het Haagse gymnasium aflegde.

  Alexia’s eerste dag als brugklasser is maar kort. De prinses gaat alleen haar boeken ophalen en kennismaken met haar klasgenoten. Dinsdag zit ze voor het eerst in de schoolbanken.

  Beter voorbereid

  De prinses, die in juni twaalf jaar werd, keek uit naar haar overstap naar de middelbare school. “Ze is klaar voor een nieuwe school”, zei koning Willem-Alexander vorige maand aan het begin van de vakantie. “Ze heeft er zin in.”

  Volgens haar moeder koningin Máxima is Alexia “veel beter voorbereid” op de overstap dan Amalia, die aan haar derde jaar begint. “Alexia hoort de laatste twee jaar alleen maar verhalen over Sorghvliet. Deze docent, die docent.”

  21 augustus 2017 - 10:28