×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Negeren, die Samantha

  Door Marc van der Linden

  De Engelse zender Channel 5 zond onlangs de documentaire Meghan And The Markles: A Family At War uit. De hysterische titel zorgde ervoor dat ik er niet veel van verwachtte. Maar al snel bleek dat de documentaire goed in elkaar zat. Natuurlijk kreeg Meghan’s halfzus Samantha alle ruimte haar gal te spuwen en werd zijzelf nauwelijks kritisch…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Video: Aanpak klimaatprobleem prioriteit Laurentien

  Prinses geïnterviewd door RTL Z

  Video: Aanpak klimaatprobleem prioriteit Laurentien

  Het aanpakken van de klimaatproblematiek is voor prinses Laurentien ‘haar enige opdracht’. “Als ik kijk naar mijn eigen kinderen of de kinderen waarmee we werken denk ik: jullie zijn er nog jaren. Wij hebben een morele verantwoordelijkheid naar hen toe.”


  In een interview met RTL Z noemde Laurentien die verantwoordelijkheid een van haar drijfveren. De zender sprak de prinses in aanloop naar de VN-klimaatconferentie in Parijs. Laurentien is oprichter van de Missing Chapter Foundation, die kinderen een stem in de maatschappij wil geven. “We moeten ons cynisme niet overdragen”, waarschuwde Laurentien. “Daarmee horen kinderen niet op te groeien.”

  Laurentien vertelde dat ze zich ‘heel erg’ bewust is van haar nietigheid. “En mijn tijdigheid hier op aarde. Hoe ouder je zelf wordt, hoe meer je dat realiseert. Maar ik sta nog middenin het leven, laat dat duidelijk zijn”, zei prinses die volgend jaar haar vijftigste verjaardag viert.

  Doemdenken

  Volgens de vrouw van prins Constantijn heeft haar generatie een verplichting naar de kinderen. “We zijn het aan hen verplicht om niet te blijven hangen in ‘ja maar’, ‘het kan niet’ of in een soort doemdenken. We kunnen maar één weg en dat is voort.”

  Laurentien benadrukte dat ze wat de klimaatproblematiek betreft niet negatief wil denken. “Ik ben optimistisch. A omdat veel al gebeurt en B omdat het moet. Er is maar één aarde en we zijn heel hard bezig om die op te eten. Als we zo doorgaan, hebben we er wel drie nodig en dat is geen optie.”

  26 november 2015 - 10:17