×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Verhuizing gezin koning vertraagd

  Gerenoveerd paleis even open voor media

  Verhuizing gezin koning vertraagd

  Hoewel de eerste verhuiswagens bij paleis Huis ten Bosch zijn gesignaleerd, lijkt het voornemen van de koning om met zijn gezin in de kerstvakantie te verhuizen niet te worden gehaald.


  Momenteel is men begonnen met de inhuizing. De verhuizing van het gezin is begin 2019 voorzien maar dit wordt pas bekend gemaakt als de Oranjes er inmiddels wonen. Ook dan zullen er nog afrondende werkzaamheden in het paleis en de tuin plaatsvinden. Daarbij moet gedacht worden aan wat laatste schilder- en inrichtingswerkzaamheden. Naar verwachting zijn deze laatste afrondingswerkzaamheden in de loop van het voorjaar klaar. Dan komt er ook een gelegenheid voor de media om Paleis Huis ten Bosch te bezoeken, zo heeft de RVD laten weten.

  Het koninklijk gezin zal zich ook moeten inschrijven bij de gemeente Den Haag maar dat zal geen persoment zijn. Een formeel afscheid van Wassenaar, waar het gezin jarenlang op Landgoed De Horsten woonde, is niet voorzien. Wat er met villa Eikenhorst gaat gebeuren, alsmede met de Marechaussee-post bij de villa is nog niet bekend.

  2 januari 2019 - 19:30