×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Venezolanen verrassen met gezongen Wilhelmus

  Willem-Alexander en Máxima ontvangen door Nicolás Maduro

  Venezolanen verrassen met gezongen Wilhelmus

  De erewacht bij het presidentieel paleis in Venezuela heeft koning Willem-Alexander zaterdag verrast met een huzarenstukje. De honderd manschappen zongen tijdens de welkomstceremonie in goed begrijpbaar Nederlands uit volle borst het Wilhelmus. "Ons volkslied is moeilijk te zingen, het is indrukwekkend hoe uw mannen dit voor ons hebben gezongen", aldus Willem-Alexander in zijn toespraak tot zijn Venezolaanse gastheer Nicolás Maduro.


  Het koninklijk gezelschap arriveerde na een korte vlucht uit Aruba en een wilde rit vanaf het vliegveld bij paleis Miraflores waar de in het rood gestoken erewacht al stond opgesteld. President Maduro wachtte de bezoekers buiten op en heette na de ceremoniële plichtplegingen van het zingen van de volksliederen en de inspectie, de koning en zijn gevolg "namens het volk van Venezuela hartelijk welkom". Hij hoopte op versterking van de samenwerking en verdieping van de vriendschappelijke relaties.

  Willem-Alexander zei in zijn antwoord het voornemen te hebben gehad om in het eerste jaar van zijn regering "alle bevriende buurlanden te bezoeken." Venezuela is het grootste buurland van het koninkrijk, aldus de koning en hij was "blij" het land te kunnen bezoeken, samen met de premiers van Aruba, Curaçao en Sint Maarten – eilanden die een integraal deel uitmaken van het koninkrijk. Ook de koning keek uit naar verdere samenwerking met Venezuela, zoals met de kustwacht al het geval is.

  Het korte kennismakingsbezoek aan Venezuela is het 9e bezoek dat het koningspaar sinds de troonswisseling heeft afgelegd. Vrijdag werd Colombia bezocht.

  23 november 2013 - 22:25