×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Veel muziek rond verjaardag Máxima

  Koningin vandaag 43 jaar

  Veel muziek rond verjaardag Máxima

  Over de viering van de verjaardag van Máxima - de koningin wordt zaterdag 43 jaar - is niets bekend. Haar man Willem-Alexander viert zijn verjaardag het liefst in familiekring, zo liet hij vorige maand weten, maar of Máxima liever de bloemetjes buiten zet of in de achtertuin een dansfestijn organiseert, behoort vooralsnog tot de goed bewaarde geheimen van de Eikenhorst.


  Of de prinsesjes hun jarige moeder toezingen, dan wel ontbijt op bed brengen, valt ook tot de zorgvuldig afgeschermde levenssfeer van het koninklijk gezin. De koning wil voor zijn kinderen een zo normaal mogelijk familieleven, voor zover dat kan met permanente beveiliging en een bevoorrechte positie in de samenleving. Het samenzijn met het gezin is ook het rustpunt in het werkzame leven van Máxima en Willem-Alexander, vandaar de strenge bewaking ervan.

  De koningin heeft zich overigens de afgelopen dagen volop laten zien en en heeft tijdens haar programma al heel wat muziek kunnen beluisteren. Voor haar 40e verjaardag enkele jaren geleden bedacht Máxima dat ze ‘muziek’ cadeau wilde geven aan alle kinderen in het Koninkrijk. Dat door muziekonderwijs en muziek maken voor iedereen toegankelijk te maken. Muziek immers brengt samen, en is goed voor de ontwikkeling.

  Ongebruikte instrumenten

  In dat kader riep Máxima deze week op om ongebruikte instrumenten af te staan en had ze een onstuimige muziekmiddag met onder meer asielzoekerskinderen in Zwolle. Ook volgende week wacht haar een volle agenda met minstens 6 openbare optredens, inclusief de altijd belangrijke uitreiking van de Appeltjes van Oranje. De prijsuitreiking van het Oranjefonds is één van de ijkpunten van het koninklijke jaar, waarbij Máxima voor een persoonlijk getinte toespraak zorgt.

  Haar eerste Nederlandse toespraak was in 2003 ook bij de uitreiking van de Appeltjes. Willem-Alexander mocht die taak slechts één keer overnemen (in 2007), toen Máxima met zwangerschapsverlof was.

  17 mei 2014 - 10:49