×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Vanavond om 19.00 uur spreekt Willem-Alexander het land toe

  Toespraak over Corona-crisis op meerdere zenders te volgen

  Vanavond om 19.00 uur spreekt Willem-Alexander het land toe

  In navolging van premier Rutte, afgelopen maandag, gaat nu ook koning Willem-Alexander het Nederlandse volk toespreken.


  Onder meer de NOS, RTL, SBS en ook regionale omroepen zenden de toespraak vanavond uit. Ook alle Nederlandse radiozenders zullen de toespraak uitzenden, voor iedereen die niet in de buurt van een tv-toestel of tablet is. Het tijdstip is hetzelfde als de toespraak van premier Rutte onlangs: 19.00 uur.

  Ook onze koning en koningin en hun 3 dochters doen aan ‘social distancing’. De familie was natuurlijk kort geleden nog in Lech, waar naar nu blijkt een besmettingsgolf moet zijn geweest. Tot en met 21 maart houden ze afstand van anderen, daarna wordt verder gekeken hoe de situatie is.

  Lees ook:

  Bekend was al dat leden van het koninklijk huis hun werkagenda’s massaal hebben leeggemaakt. Zo kan bijvoorbeeld het ondertekenen van een pact dat ‘Schuldenvrij Nederland’ heet, met Máxima op Paleis Noordeinde niet doorgaan.

   

  Bron: ANP. Beeld: ANP

  20 maart 2020 - 10:04