×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Van Vollenhoven wil meer ingrijpen bij Bernhard

  'Je hebt eigenlijk maar heel weinig invloed'

  Van Vollenhoven wil meer ingrijpen bij Bernhard

  Pieter van Vollenhoven zou soms bij zijn kinderen “meer willen ingrijpen. Maar je staat als ouders aan de zijlijn, je hebt eigenlijk maar heel weinig invloed.”

  Dat stelde de man van prinses Margriet maandag in een groot interview op NPO Radio 1. Met deze uitspraken reageerde mr. Pieter op de vraag van Tijs van den Brink wat hij vindt van de kritiek die zijn zoon, Bernhard jr., regelmatig voor zijn kiezen krijgt op zijn werk als vastgoedbelegger.

  Bernhard is met meer dan driehonderd adressen een van de grootste beleggers in Amsterdam. De gemeente legde Bernhard en zijn zakenpartners onlangs een dwangsom op nadat zij diverse waarschuwingen over allerlei overtredingen in de wind hadden geslagen. Diverse politieke partijen, zoals de SP en de ChristenUnie, uitten felle kritiek op het ‘huisjesmelken’ van Bernhard.

  Formule 1

  “Het is mijn werkterrein niet, ik kan niet goed beoordelen of hij fair wordt behandeld”, stelde Van Vollenhoven. Maar als vader “heb je een rol in het leven om je kinderen te begeleiden. Maar iedereen gaat zijn eigen weg, en draagt zijn eigen verantwoordelijkheid.”

  De oud-voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid steunt zijn zoon wel in zijn plan om de Formule 1 naar Nederland te halen. “Al vind ik het racen zelf vooral lawaaierig”, voegde Van Vollenhoven daar meteen aan toe.

  9 april 2019 - 08:53