×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Van Vollenhoven positief over beperken riskant vuurwerk

  Nipte meerderheid in de Tweede Kamer

  Van Vollenhoven positief over beperken riskant vuurwerk

  Pieter van Vollenhoven juicht het toe dat de Tweede Kamer riskant vuurwerk wil verbieden.


  Dat liet de oprichter en voormalige voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid maandag weten via Twitter. Hij reageerde daarmee op het bericht dat er in het parlement nu een meerderheid is om de verkoop en het afsteken van vuurwerk verder te beperken.

  “Zelf vind ik het uitermate positief dat de Tweede Kamer in eerste instantie riskant vuurwerk wil verbieden”, aldus Van Vollenhoven. Hij maakte echter meteen ook een kanttekening. “Het uitgangspunt moet wel zijn of dit verbod zich laat handhaven. Dat laatste betwijfel ik.”

  Handhaving en naleving van wetgeving is al jaren een stokpaardje en zorg van Pieter van Vollenhoven. Met name op het gebied van veiligheid. In dat kader pleit hij ook voor een onafhankelijke toezichthouder, een Nationale Inspectie, die moet zorgen dat regels worden nageleefd.

  Maandag tekende zich in de Tweede Kamer een nipte meerderheid van 76 zetels af om vuurwerk verder te beperken. Naast de PvdA en SP gaat het om ChristenUnie, D66, GroenLinks, 50PLUS, SGP, Partij voor de Dieren, DENK en Van Kooten-Arissen.

  Regeringspartijen VVD en CDA zijn nog niet zover. Maar in die partijen is wel een discussie gaande. Prominente VVD’ers, zoals burgemeester Johan Remkes van Den Haag en Jan van Zanen van Utrecht, roepen inmiddels op tot een verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen.

  7 januari 2020 - 11:54