×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Update: er worden géén handen geschud in Indonesië

  Willem-Alexander en Máxima passen zich aan

  Update: er worden géén handen geschud in Indonesië

  Eerder berichtten we al dat de koning vast van plan was wel naar Indonesië te reizen, maar dat de aanpassingen van het werkbezoek nog niet zeker waren.


  Vanmiddag laat (lokale tijd) wordt de aankomst van het koninklijk paar in Jakarta verwacht. Bekend is geworden dat het advies om geen – of zo min mogelijk – handen te schudden zal worden opgevolgd. Hiervoor is een speciale briefing geweest.

  Een mogelijke uitzondering is er voor de ontmoeting met president Joko Widodo (op dinsdag, in Bogor) en de ontvangst door de sultan (woensdag, in Yogyakarta). Wij berichtten eerder dat Willem-Alexander vast van plan was het uitgebreide werkbezoek te laten doorgaan, zij het met eventuele aanpassingen. Die aanpassingen worden nu dus gedaan. Ook de Nederlandse gemeenschap in Jakarta, goed voor zo’n 400 handen om potentieel te schudden, krijgt nu wellicht een vouw-groet, een Sundanees gebruik waarbij de handen dus niet aangeraakt hoeven te worden.

  LEES OOK:

  Bron: ANP. Beeld: ANP

  9 maart 2020 - 09:26