×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Negeren, die Samantha

  Door Marc van der Linden

  De Engelse zender Channel 5 zond onlangs de documentaire Meghan And The Markles: A Family At War uit. De hysterische titel zorgde ervoor dat ik er niet veel van verwachtte. Maar al snel bleek dat de documentaire goed in elkaar zat. Natuurlijk kreeg Meghan’s halfzus Samantha alle ruimte haar gal te spuwen en werd zijzelf nauwelijks kritisch…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Unieke Oranjeparels te koop

  Hertog van Anhalt laat parels Amalia van Solms veilen

  Unieke Oranjeparels te koop

  Veilinghuis Sotheby’s veilt op 13 mei een uniek collier bestaande uit parels uit de nalatenschap van Amalia van Solms. Zij was de echtgenote van stadhouder Frederik Hendrik (1584-1647). De parels worden ter veiling aangeboden door de Duitse prins Eduard van Anhalt.


  Royalty’s juwelenexpert Erik Schoonhoven: 'Parels die teruggaan tot de 17e eeuw zijn sowieso bijzonder. Als het dan ook nog Oranjeparels zijn is dat uniek. Frederik Hendrik en Amalia waren beroemd vanwege de bijzondere parels en diamanten die ze aankochten. Deze bevinden zich nog steeds in de Oranjecollectie, maar zijn ook bij andere vorstenhuizen terechtgekomen. Het opduiken van zo'n snoer parels is een hoogtepunt voor elke liefhebber van koninklijke juwelen.' 

  Door de nauwe contacten tussen de Oranjes en de VOC kon Amalia van Solms de prachtigste Indiase parels verwerven. Twee van haar vier dochters, prinses Louise Henriette en prinses Henriette Catherine, ontvingen na de dood van hun moeder elk een collier met Oranjeparels. Door het huwelijk van Henriette Catherine met prins Johan Georg II van Anhalt-Dessau, kwam een dergelijk collier in de familie Van Anhalt terecht. Hun nakomeling Eduard, het huidige hoofd van de familie, laat het parelcollier nu veilen. De verwachte opbrengst is 120.000 tot 160.000 euro, maar dit zal meerdere keren over de kop gaan. 

  22 april 2014 - 15:06