×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Tijdelijk meer gebouwen Paleis Soestdijk te bezichtigen

  Paleis opent de garage en koninklijke stallen

  Tijdelijk meer gebouwen Paleis Soestdijk te bezichtigen

  Paleis Soestdijk stelt tijdelijk nog meer ruimtes op het landgoed open voor bezichtiging. Van 16 februari tot en met 3 maart zijn de zogenoemde AA-Zolder, Garage en de Koninklijke Stallen toegankelijk voor publiek.


  De gebouwen liggen aan de overzijde van de Amsterdamsestraatweg en kennen een rijke historie. Anna Paulowna en Willem II realiseerden hier rond 1863 woningen voor het personeel en de intendant. In 1883 werden onder koning Willem III de stallen gebouwd. Die waren klaar in 1885.

  In de tijd van de bewoners Juliana en Bernhard werd er ook aandacht besteed aan de Parade. Zo is in 1976 de AA-Zolder ingericht als ontmoetingsplaats voor de personeelsvereniging van Paleis Soestdijk ‘AA-76’. In die periode werd ook de garage gebouwd voor alle dienstauto’s van de hofhouding.

  7 februari 2019 - 09:18