×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Thema Koningsspelen 2019 bekendgemaakt

  Deze editie staat in het teken van water

  Thema Koningsspelen 2019 bekendgemaakt

  Op een basisschool in Voorburg is woensdag de inschrijving geopend voor de Koningsspelen 2019. De Koningsspelen zijn een sportief feest, dit jaar op vrijdag 12 april, voor alle basisschoolleerlingen in Nederland en in het Caribisch gebied. Thema van deze zevende editie is 'water drinken'.


  Die dag bestaat uit sportieve activiteiten op school, voorafgegaan door een gezamenlijk ‘koningsontbijt’. Scholen bepalen zelf hoe ze de dag precies invullen. In elk geval kan er worden gedanst op het Koningsspelenlied van Kinderen voor Kinderen en dat heet dit jaar Pasapas. Vorig jaar deden er ruim 6000 scholen mee, met in totaal 1,2 miljoen kinderen en dat is volgens initiatiefnemer en voormalig toptennisser Richard Krajicek driekwart van alle kinderen uit het primair onderwijs. Het is inmiddels een belangrijke traditie geworden: in elk geval één dag van het jaar samen sporten en samen ontbijten. Dat is gezond en leuk en dat willen we laten zien.” Voor het thema water is gekozen omdat dat gezond is, zorgt voor energie “”en bovendien een makkelijke dorstlesser, zo uit de kraan””. In 2013 was de eerste editie. Die was georganiseerd voor de inhuldiging van koning Willem-Alexander en sindsdien is het een jaarlijks evenement, altijd op de laatste vrijdag voor Koningsdag. Maar dit jaar is het dus een week eerder, in verband met Goede Vrijdag. De organisatie is in handen van de Krajicek Foundation. Supermarktketen Jumbo zorgt voor het ontbijt.”””

  23 januari 2019 - 13:40