×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander’s eerste vakantie in Lech

  Terug in de tijd

  Willem-Alexander’s eerste vakantie in Lech

  Terwijl de koninklijke familie met hoge snelheden van de piste in Lech skiet, kijken wij terug op wel een heel speciaal bezoek van Willem-Alexander en zijn familie.

  Op Instagram wordt een foto gedeeld waarop Willem-Alexander als baby te zien is in een Hindelooper slee. Om hem heen staan Prinses Beatrix en Prins Claus, en Koningin Juliana. Ook prins Bernhard is te zien, hij is echter druk in de weer om zelf het moment vast te leggen terwijl de pers om de familie heen staat.

  De foto is gemaakt op 4 maart 1968. Het was voor koning Willem-Alexander het allereerste bezoek aan het skigebied Lech en daarbij ook zijn eerste reis naar het buitenland. Speciaal voor hem heeft atelier Roosje Hindeloopen de slee ontworpen. Arend Roosje was fijnhoutbewerker en artistiek huisschilderaar en heeft aan de hand van oude voorbeelden de Hindeloper volkskunst nieuw leven ingeblazen. Zijn bedrijf is na zijn overlijden voortgezet door zijn rechterhand E. Stallmann, onder wiens zoon’s leiding de slee is vervaardigd.

  Door Seger Terpstra

  28 februari 2019 - 13:26