×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Taakstraf voor beledigen koningin Maximá

  40 uur voor schuttingtaal

  Taakstraf voor beledigen koningin Maximá

  Een 63-jarige man uit Utrecht moet een taakstraf van 40 uur uitvoeren voor het beledigen van koningin Maximá.


  De man beledigde op 22 oktober vorig jaar in Utrecht de koningin meerdere keren met schuttingtaal.

  Beledigen van de koningin

  De man stond op die dag bij een groepje mensen van wie er één werd bekeurd voor iets anders. Toen de agenten de bekeuring uitschreven, beledigde de man de koningin. De agenten waarschuwden hem dat dat strafbaar is, maar hij bleef tot twee keer toe doorgaan met de beledigingen.

  LEES OOK:

  Onacceptabel

  De politierechter van de rechtbank Midden-Nederland is het met de officier van justitie eens dat de woorden van de man niet vallen onder de vrijheid van meningsuiting omdat die niet bijdragen aan het publieke debat. “Deze woorden gaan zodanig ver dat dit niet geaccepteerd hoeft te worden”, aldus de politierechter.

  Majesteitsschennis

  Vorig jaar stond majesteitsschennis als apart artikel in de wet. Dat artikel is inmiddels vervallen, maar belediging blijft strafbaar.

  Bron: ANP

  24 januari 2020 - 07:30