×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Spice Girls mogen meteen uit van Willem-Alexander

  Ordinary Love van U2 wilde de koning helemaal horen

  Spice Girls mogen meteen uit van Willem-Alexander

  De koning speelde dinsdagochtend live in het NPO Radio 2-programma Aan de slag van Bart Arens de Top 2000 Shuffle waarbij hij uit vijf nummers van de eindejaarslijst mocht kiezen welke hij volledig wilde horen. Willem-Alexander bleek niet zo'n liefhebber van de muziek van de Spice Girls.


  Wannabe van de meidengroep mocht van hem meteen worden uitgezet.

  Sweet Child O’ Mine van Guns N’ Roses was de eerste hit die Willem-Alexander te horen kreeg. Hij twijfelde even of hij voor dat nummer moest gaan, maar besloot toch door te gaan naar het volgende liedje. “Ik houd wel van rock, maar als deze aan gaat dan komt de rest niet meer langs.” Na de Spice Girls, die snel werden weggedrukt, kreeg hij Otis Redding met I’ve Got Dreams To Remember voor de kiezen. Hoewel de koning soulmuziek wel kan waarderen, besloot hij toch om door te spelen. “Ik vind het gewoon leuk om ze allemaal te horen.”

  Het vierde liedje was uiteindelijk favoriet. Ordinary Love van U2 wilde de koning helemaal horen. “Ik kan U2 niet uitzetten.” Willem-Alexander vindt dat de Ierse band “heerlijke muziek” maakt en vertelde al een paar keer naar concerten te zijn geweest. “Zowel hier in Nederland als in het buitenland.”

  Hagenees

  Wel vond de koning het duidelijk jammer dat hij niet ook nog het vijfde nummer in zijn geheel kon horen. Dat bleek Radar Love van Golden Earring te zijn. “Wat jammer nou als Hagenees!”

  Willem-Alexander bezocht de radiostudio’s in Hilversum vanwege het honderdjarig bestaan van radio. Zelf luistert de koning ook graag en geeft hij zijn dochters graag wat muziekgeschiedenis mee. “We doen veel met muziek thuis, dus ook luisteren.”

  Jubileum

  Hoewel Willem-Alexander niet werd gevraagd naar zijn voorkeur voor nummers in de Top 2000, wenste hij NPO Radio 2 na afloop veel succes met de lijst en stond hij stil bij het jubileum van radio. “Via deze microfoon feliciteer ik radio met honderd jaar radio.”

  De koning trapte zijn werkbezoek na aankomst dinsdagochtend af met een gesprek met radiomakers Ruud de Wild, Frits Spits en Lara Rense. Ze hadden het onder meer over het belang en de taak van de publieke radio, maar ook over de geschiedenis en de toekomst van het medium. Daarna nam de koning een kijkje in de studio’s van verschillende radiozenders.

  17 december 2019 - 15:23