×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Spanje heeft liever koningin Máxima

  Royalty verslaggever hemelt Máxima op na bezoek Sevilla

  Spanje heeft liever koningin Máxima

  Spaanse media zijn een week na het Nederlandse koninklijke vakantiebezoek aan de Feria van Sevilla nog altijd in de ban van koningin Máxima. Die heeft, zo blijkt, een verpletterende indruk gemaakt. In de eerste plaats door met haar dochters geheel in traditionele stijl uitgedost bij het festijn te verschijnen, en daarna door op een feest ongedwongen en vol overgave te dansen.

  De heimelijk gemaakte opname daarvan zorgde in Nederland voor een nieuwe discussie over de door het koningshuis gehanteerde mediacode, maar voerde in Spanje naar een geheel ander debat. De veteraan onder de Spaanse royalty-verslaggevers Jaime Peñafiel (86), verwoordde dat zo: “Máxima is maximaal in alles en Letizia is minimaal” (Máxima es máxima en todo y Letizia es mínima).

  Peñafiel, allesbehalve een bewonderaar van de huidige Spaanse koningin, zou Letizia graag inruilen voor Máxima. “Ze is in alles een maximale vrouw: in schoonheid, in natuurlijkheid, in sympathie. Dat is onvergelijkbaar met wat wij hebben. We hadden graag een Máxima willen hebben.”

  17 mei 2019 - 12:27