×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Kostbaarheden van de Oranjes onder de hamer

  Snuifdoos, sigarettenkoker en persoonlijk briefje op veiling

  Kostbaarheden van de Oranjes onder de hamer

  Bij een Hilversums veilinghuis gaan maandag drie koninklijke items onder de hamer. Een zilveren snuifdoos en een sigarettendoosje uit de nalatenschap van Juliana en Bernhard en ook een persoonlijk kaartje van de Prins der Nederlanden wordt te koop aangeboden.


  In 2011 werd een grote veiling gehouden bij veilinghuis Sotheby's, waarin een deel van de nalatenschap van koningin Juliana te koop werd aangeboden. Een deel ervan wisselt intussen opnieuw van eigenaar. Aanstaande maandag gaan onder meer twee items uit die veiling onder de hamer bij veilinghuis Van Zadelhoff. Een vroeg achttiende eeuwse zilveren snuifdoos, van binnen verguld, met een vermoedelijk Bijbelse voorstelling, verschijnt met een startprijs van 1.500 euro op de veiling, het bedrag dat de huidige eigenaar op de eerdere veiling betaalde. Ook een sigarettendoos van Bulgari, naar verluidt uit het persoonlijke bezit van prins Bernhard, wordt verkocht. Het bijzondere, genummerde exemplaar is gemaakt van palladium en heeft zes baguettegeslepen diamanten aan de zijkant. Bieden daarop begint bij 8.500 euro.

  Een stuk goedkoper, vanaf 260 euro, wordt de opbrengst geschat van een bedankkaart van prins Berhard, geschreven in het Duits, waarin hij iemand bedankt voor de wensen naar aanleiding van de geboorte van prinses Beatrix. Daarbij is een foto van het gezinnetje. Bernhard ondertekent als Bernilo, zoals intimi hem noemden, en wenst de ontvanger veel plezier bij de Berliner Festen. De brief werd eind 2009 verkocht tijdens een veiling van Christie's. De huidige eigenaar, een verzamelaar, heeft de drie lots binnengebracht bij Van Zadelhoff. Dit weekend zijn de kijkdagen.

   

  13 mei 2016 - 12:46