×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Negeren, die Samantha

  Door Marc van der Linden

  De Engelse zender Channel 5 zond onlangs de documentaire Meghan And The Markles: A Family At War uit. De hysterische titel zorgde ervoor dat ik er niet veel van verwachtte. Maar al snel bleek dat de documentaire goed in elkaar zat. Natuurlijk kreeg Meghan’s halfzus Samantha alle ruimte haar gal te spuwen en werd zijzelf nauwelijks kritisch…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Smeekbedes en geroep naar koninklijk gezin bij fotosessie

  Smeekbedes en geroep naar koninklijk gezin bij fotosessie

  De waarschijnlijk laatste koninklijke fotosessie op de Eikenhorst leverde vrijdagmiddag weinig spannende beelden op. Aan de voorkant van de villa die Willem-Alexander en Máxima precies vijftien jaar geleden betrokken, is er weinig ruimte voor speelse activiteiten. Rennen en dollen met de honden, zoals in het verleden op het Wassenaarse strand of in de achtertuin, was er dit keer niet bij.


   

  Omdat besloten was de tientallen fotografen, verslaggevers en camerateams achter de tijdelijke afscheiding te houden, bleven de vaak chaotische taferelen van vorige fotosessies uit. Toen werd het door de tuin of op het strand gespannen lint nog wel eens verplaatst om beelden vanuit een andere hoek mogelijk te maken, maar ook dat bleef nu achterwege. Het koninklijk gezin bleef braaf op het gras voor de voordeur, en poseerde gewillig in verschillende samenstellingen.

  Een aantal fotografen was in de zomerse hitte duidelijk de tel kwijt geraakt. "Nog één keer naar rechts", "nog één keer naar het midden", "nog één keer hier kijken" klonk het uit dezelfde monden wel tientallen keren heel indringend en dwingend. "Mag het misschien ook een keer naar links", smeekte een collega die zich verderop had opgesteld, maar nog voor koning, koningin en prinsessen aan die oproep gehoor hadden gegeven schalde het 'nog één keer naar rechts' over het voorplein van de Eikenhorst.

  Toen de fotografen hun honderden foto's hadden gemaakt, trok het gezin zich terug in het huis, waar het koningspaar zich vervolgens boog over de vragen die bij de aansluitende gespreksronde met verslaggevers en radio en televisie gesteld werden. Daar vertelde de koning dat hij eind dit jaar dacht te kunnen verhuizen naar Huis ten Bosch. Het woongedeelte moet dan klaar zijn, andere delen wellicht nog niet. "We hebben nu al heimwee", aldus Máxima. Wat er met de Eikenhorst gaat gebeuren, wordt pas bekeken als de verhuizing achter de rug is, zei Willem-Alexander desgevraagd.

   

  13 juli 2018 - 22:35