×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Schadeclaim De Roy ‘buiten kijf’

  Prins Bernhard liet onderzoek doen naar toenmalig echtgenoot Margarita

  Schadeclaim De Roy ‘buiten kijf’

  Het staat 'buiten kijf' dat Edwin de Roy van Zuydewijn een schadevergoeding gaat eisen. Dat zei hij dinsdagavond voor de camera van de NOS. "Dat zal door mijn raadsmannen uiteraard te berde gebracht worden. Dat lijkt mij ook niet meer dan rechtvaardig. Maar daarmee wordt niet alles goedgemaakt'', aldus De Roy van Zuydewijn. Hij wilde niets zeggen over de hoogte, 'dat is koffiedik kijken'.


  In de uitzending van Pauw en Witteman dinsdagavond wilde De Roy van Zuydewijn zich nog niet uitlaten over mogelijke compensatie. "Zover zijn we nog niet'', zei hij toen.

  Premier Mark Rutte bevestigde eerder op de avond dat prins Bernhard onderzoek had laten doen naar De Roy van Zuydewijn. Hij was de partner van Bernhards kleindochter prinses Margarita. Bij het onderzoek waren onder meer de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB) en de Binnenlandse Veiligheidsdienst (BVD, de voorloper van de AIVD) betrokken. Uit het onderzoek bleek dat De Roy van Zuydewijn geen veiligheidsrisico was.

  Beatrix

  "Mijn leven is verwoest. Ik krijg mijn sociale en mijn zakelijke leven nooit meer terug. Het allerergste is dat ik de liefde van mijn leven niet meer bij me heb'', zei De Roy van Zuydewijn in Pauw en Witteman. Volgens De Roy van Zuydewijn heeft Bernhard 'mensen ingezet om ons te achtervolgen, om ons af te luisteren en om ons briefgeheim te schenden'. Hij denkt dat de toenmalige koningin Beatrix er ook bij betrokken was.

  Tijdschrift De Groene Amsterdammer meldde vorige week dat ook de moeder en zusjes van De Roy van Zuydewijn werden bespioneerd. "Rutte omzeilt dat in zijn antwoord'', zegt De Roy van Zuydewijn. Zijn advocaat Mark Meijjer zegt in Pauw en Witteman dat Rutte 'de vragen beantwoordt die je niet stelt en geen antwoord geeft op de vragen die je stelt'.

  4 december 2013 - 09:41