×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • RVD maakt video van nieuwjaarsreceptie

  Media niet welkom op Koninklijk Paleis

  RVD maakt video van nieuwjaarsreceptie

  De Rijksvoorlichtingsdienst heeft een filmpje online gezet van de Nieuwjaarsontvangst van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. De koning zette de bouwsector dinsdag in het zonnetje tijdens de receptie. Deze bijeenkomsten waren altijd besloten, met een uitzondering in 2005. De nieuwe openheid van het hof wordt als een stap vooruit gezien. Wel is er kritiek op het feit dat media niet zijn uitgenodigd en de Rijksoverheid zelf beelden maakte.


  De beelden van de receptie in het Paleis op de Dam in Amsterdam staan op YouTube. In het filmpje is te zien hoe het koningspaar alle gasten de handen schudt. Ook wordt gemeld dat er dit jaar vertegenwoordigers uit de bouwsector waren uitgenodigd. ''De veelzijdigheid en het vernieuwend vakmanschap van de bouwsector zijn indrukwekkend'', zei de koning in een toespraak. ''Zo lang er in Nederland mensen zijn die willen bouwen, mogen we vertrouwen hebben in de jaren die komen. In die zin staat deze sector symbool voor vele andere sectoren waar evenzeer gebouwd wordt aan de toekomst.''

  Naast vertegenwoordigers van de bouwsector waren er veel (oud-)politici aanwezig, net als prinses Beatrix, prinses Margriet en haar man Pieter van Vollenhoven.

  Na de tsunami van december 2004 in Azië maakte het hof al een uitzondering op de regel dat nieuwjaarsontvangsten besloten zijn. Opmerkelijk genoeg werden toen wél televisieploegen binnengelaten. Zij mochten opnames maken van de toespraak van koningin Beatrix. Daarin sprak ze ondermeer over de rol van Nederlandse hulporganisaties in het getroffen gebied. Bekijk hier de video uit januari 2005.

  15 januari 2014 - 10:20