×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Rutte staat achter Máxima na kritiek

  Ondoenlijk de hele VN-agenda af te werken

  Rutte staat achter Máxima na kritiek

  Minister-president Mark Rutte vindt het “prima verdedigbaar” dat koningin Máxima bij de G20-top in Japan sprak met de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman, zonder de moord op journalist Jamal Khashoggi ter sprake te brengen. “Sterker nog, zo hoort het te gaan”, aldus de premier.

  De Saudische kroonprins is volgens onderzoekers van de Verenigde Naties zelf betrokken bij de spraakmakende moord op Khashoggi. Dat Máxima hem desondanks ontmoette in haar hoedanigheid als VN-gezant, zonder de kwestie ter sprake te brengen, kwam haar op felle kritiek te staan.

  Rutte vindt dat onterecht. “In dat soort gesprekken is het gebruikelijk dat ze zich concentreert op haar onderwerpen”, aldus de premier. Het is volgens hem ondoenlijk voor de koningin om eerst “de hele VN-agenda” af te werken. Ondoenlijk de hele VN-agenda af te werken

  Op de hoogte

  Bovendien was dat volgens Rutte “niet haar rol op dat moment”. De Saudi’s zijn volgens hem volledig op de hoogte van de afschuw in Nederland over de moord op Khashoggi. “Het zou echt ongepast zijn geweest als Maxima dat aan de orde had gesteld. Nederland doet dat bilateraal, op alle mogelijke manieren.”

  D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma toonde zich eerder zeer ontstemd over de ontmoeting, die volgens hem de Saudi’s alle gelegenheid gaf hun omstreden kroonprins te presenteren als een gerespecteerd wereldleider. Wie daarvoor toestemming gaf, “begrijpt niks van diplomatie en nog minder van beeldvorming”, zei hij.

  1 juli 2019 - 14:58