×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Meest gelezen

 • Elizabeth’s wraak op Marokkaanse koning

  Door Marc van der Linden

  Koningin Elizabeth staat bekend om haar onkreukbaarheid. Dat is bij de Oranjes wel anders. Bij Beatrix kon, vooral toen ze nog koningin was, soms het gezicht op onweer staan. Onze huidige koning kan ergernissen maar moeilijk kan verbergen en zijn grootmoeder, koningin Juliana, kon zelfs publiekelijk stampvoeten als het niet ging zoals zij wilde. Maar…

  Lees column
 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Rutte: Koning bepaalt zelf over openstellen Kroondomein Het Loo

  Rutte: Koning bepaalt zelf over openstellen Kroondomein Het Loo

  Het kroondomein Het Loo blijft een deel van het jaar dicht voor het publiek. Dat maakte premier Mark Rutte woensdag opnieuw duidelijk. Een meerderheid van de Kamer wil dat het landgoed het hele jaar opengaat, maar het besluit is volgens de premier aan de koning.


  Het gebied telt zo'n 6700 hectare waarvan 5400 drie maanden per jaar dicht gaat voor faunabeheer. Prinses Wilhelmina schonk het bos- en heidegebied in 1959 aan de Staat. Voorwaarde was wel dat toekomstige vorsten en vorstinnen het volledige gebruik van het landgoed zouden behouden.

  De koning kan "vrij over het goed beschikken", aldus de premier tijdens de behandeling van de begroting van het minister van Algemene Zaken. Daar valt het koningshuis onder. Ook kan er niet aan de voorwaarden voor de subsidie worden getornd die de koning krijgt voor het faunabeheer. De subsidie loopt tot eind 2021.

  10 oktober 2018 - 15:20