×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Robot ging in gesprek met de Koningin

  Maxima bezocht de Nederlandse Academie van Wetenschappen

  Robot ging in gesprek met de Koningin

  Koningin Máxima heeft woensdagmiddag een werkbezoek gebracht aan de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) in het Trippenhuis in Amsterdam. Ze sprak met wetenschappers en studenten over de gevolgen voor de wetenschap bij een brexit.

  Máxima werd bij aankomst op ongebruikelijke wijze ontvangen door de interactieve robot Leolani. De robot is ontworpen en geprogrammeerd door internationale studenten van de Vrije Universiteit in Amsterdam. De robot ging in gesprek met de koningin over internationale uitwisseling van kennis en samenwerking.

  Vervolgens sprak Koningin Máxima met een aantal studenten en wetenschappers over de gevolgen van een brexit voor de samenwerking tussen universiteiten, de positie van de wetenschap binnen Europa en het effect van een brexit op euroscepsis. Het gezelschap deelde ook persoonlijke verhalen met Máxima. Zo gaven studenten en wetenschappers aan terug te zijn verhuisd naar het Europese vasteland vanwege de onzekerheden. Ook studenten uit het Verenigd Koninkrijk gaven aan niet zeker te zijn van hun positie op de Europese arbeidsmarkt als de brexit wordt doorgezet. Als voordeel van een brexit werd aangegeven dat deze mogelijk kansen biedt voor Nederlandse universiteiten om meer EU-onderzoeksfondsen te verkrijgen, waar eerder de Britse universiteiten succesvol waren.

  30 oktober 2019 - 20:57