×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Recordaantal klussen aangemeld voor NLdoet

  Recordaantal klussen aangemeld voor NLdoet

  Het Oranje Fonds heeft het dit jaar druk tijdens de vrijwilligersactie NLdoet. Voor 10 en 11 maart zijn een recordaantal van 9500 klussen aangemeld, driehonderd meer dan vorig jaar. Naar verwachting steken dit jaar 350.000 Nederlanders de handen uit de mouwen, meldde het organiserende Oranje Fonds donderdag.


  Nederland is volgens het fonds een land van vrijwilligers. Uit onderzoek van Ipsos blijkt namelijk dat 94 procent van de Nederlanders zich wel eens belangeloos inzet voor een ander. Bijna de helft doet dit zelfs wekelijks. Nederlanders zetten zich het liefst in voor ouderen (58 procent), maar ook voor kinderen (23 procent), mensen met een verstandelijke beperking (21 procent) en mensen met een lichamelijke beperking (21 procent).

  Nederlanders doen vrijwilligerswerk omdat ze een ander graag helpen maar ook omdat ze er zelf een goed gevoel van krijgen.

  "Deze cijfers onderschrijven wat wij met NLdoet naar buiten willen brengen: dat het doen van vrijwilligerswerk niet alleen heel fijn is voor een ander, maar ook zeker voor jezelf”, vertelt Ronald van der Giessen, directeur van het Oranje Fonds. "Wij steunen het hele jaar door duizenden organisaties die gerund worden door vrijwilligers. Van hospices tot buurttuinen en van voedselbanken tot ouderencentra. NLdoet is voor ons hét moment om vrijwilligerswerk in het zonnetje te zetten en te laten zien dat iedereen in Nederland mee kan helpen. Al doe je maar een paar uurtjes per jaar vrijwilligerswerk, op een manier die bij jou past. Ook dan kun je al een groot verschil maken.”

  9 maart 2017 - 09:10