×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Rara, wat is het? Zie jij het meteen?

  In de categorie 'waar kijken we eigenlijk naar?'

  Rara, wat is het? Zie jij het meteen?

  Soms kom je dingen tegen waarvan je niet meteen ziet wat het nu eigenlijk is. Zo ook dit bijzondere voorwerp dat Koninklijke Verzamelingen met ons deelde ...


  Op koninklijkeverzamelingen.nl wordt een deel van het cultureel erfgoed van het Huis Oranje-Nassau online toegankelijk gemaakt. Ook op hun Instagrampagina delen zij foto’s van bijzondere voorwerpen. Zo ook het object hieronder. Maar wat is het eigenlijk? Je leest het antwoord onder deze foto.

   

  Dit bericht bekijken op Instagram

   

  Een bericht gedeeld door Koninklijke Verzamelingen (@koninklijkeverzamelingen) op

  Rouwspeld

  Dacht je dat het een schoenleest was? Fout. Het is een rouwspeld. Toen zijn moeder Anna Paulowna op 1 maart 1865 overleed, kreeg koning Willem III van de juwelier Maarseveen in Amsterdam deze rouwspeld aangeboden. Weet je dat ook weer.

  Bron: Koninklijke Verzamelingen

  11 maart 2020 - 17:05