×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Proost: Willem-Alexander toost op ons allemaal!

  Nationaal toost-moment om 16:00 uur erg geslaaagd

  Proost: Willem-Alexander toost op ons allemaal!

  Hebben jullie een gezellige Woningsdag tot nu toe? Onze koninklijke familie heeft er duidelijk het beste van gemaakt vandaag, erg leuk om te zien. De feestelijkheden werden afgesloten met een nationale toost.


  Proost!

  Na een dag van aangepaste activiteiten, waaronder een digitale kleedjesmarkt en een vraag-en-antwoord-uitzending van Zapplive met de koning, sloot Willem-Alexander de viering van zijn verjaardag af met een nationale toost. De koning zei onder meer: “Ik wil een bijzondere toost uitbrengen, ten eerste op mijn familie: heel veel dank voor dit bijzondere, ontroerende digitale moment. Maar vooral ook een toost op iedereen die Nederland op dit bijzondere, bizarre moment draaiende houdt. Niet alleen de zorgprofessionals, het zijn onze boeren die elke dag ons voedsel produceren, het is de logistiek die zorgt dat het in de winkels ligt, de vakkenvullers die elke zorgen dat we het ook kunnen kopen.” Op de koning en op alle Nederlanders!

  Beatrix ook van de partij

  Voor de toost is zelfs een speciale website in het leven geroepen (nationaletoost.nl), waar je onder meer ‘1 borreltje’ kunt doneren aan het Oranjefonds. Hier zie je ook filmpjes van een aantal BN’ers die mee-proostten om 16:00 uur. En ook véél leden van de koninklijke familie waren van de partij. Waaronder prinses Beatrix, die al een tijdje niet van zich had laten horen. Naast Beatrix kon Willem-Alexander rekenen op opgeheven glazen van Constantijn en Laurentien en Mabel en haar dochters.

  Nieuwe portretfoto

  Wat een geluk dat we bijna allemaal de auto laten staan vandaag. Proost op ons allen én de jarige koning, die vandaag 53 is geworden! Onderstaande foto werd ter ere daarvan vanochtend vrijgegeven.

  Lees ook:

  Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

   

  Beeld: Instagram/RVD @koninklijkhuis, ANP (archieffoto Beatrix, Koningsdag 2018)

  27 april 2020 - 16:28