×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Professor Pieter jureert natuurfoto’s

  Professor Pieter jureert natuurfoto’s

  Pieter van Vollenhoven neemt plaats in de jury van de natuurfotowedstrijd van Omroep Max. De wedstrijd komt voort uit de nieuwe natuurserie Professors op Pad waaraan de echtgenoot van prinses Margriet deelneemt, maakte de omroep vrijdag bekend.


  Iedereen kan zijn of haar mooiste Nederlandse natuurfoto insturen in drie categorieën: Landschap, Dier en Plant. Van Vollenhoven, zelf een fervent natuurfotograaf, hoopt met de wedstrijd zo veel mogelijk mensen aan het fotograferen te krijgen. "Ik hoop oprecht dat vele kijkers, en ook niet-kijkers, aan deze fotowedstrijd gaan meedoen", zegt hij. Door het fotograferen is Van Vollenhoven de natuur echt goed gaan bekijken, vertelde hij in de eerste aflevering van de zesdelige serie.

  Voor Professors op Pad ging Van Vollenhoven met zijn goede vriend professor Joop Schamineé de Nederlandse natuur in. In de eerste aflevering bezochten ze samen met boswachter Laurens Jansen het Kootwijkerzand en Hoog Buurlose Heide op de Veluwe. Op de heide ging het drietal op zoek naar adders, edelherten en jeneverbessen. Ook brachten ze een bezoekje aan een schaapskooi met Veluwse heideschapen.

  14 juli 2018 - 10:18