×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Margarita ontwerpt speciaal Oranjevaasje

  Royal Leerdam Crystal brengt vaasje uit ter ere van 75 jaar vrijheid

  Prinses Margarita ontwerpt speciaal Oranjevaasje

  Ter ere van de 75 jaar vrijheid die op 31 augustus dit jaar wordt herdacht, brengt Royal Leerdam Crystal een Oranjevaasje uit dat is ontworpen door prinses Margarita de Bourbon de Parme. Het is een bijzondere mijlpaal, want het is het eerste vaasje dat is ontworpen door een lid van de koninklijke familie.

  Het is al sinds 1927 de traditie dat Royal Leerdam Crystal een Oranjevaasje uitbrengt bij belangrijke gebeurtenissen. Dit keer ging dat in samenwerking met het Nationaal Comité 4 en 5 mei voor een vaasje ter ere van de 75-jarige bevrijding van Zuid-Nederland. De vaasjes worden steeds ontworpen door grote Nederlandse kunstenaars en ontwerpers. Prinses Margarita, de dochter van prinses Irene, liet zich voor het ontwerp inspireren door de natuur. De beweging in het vaasje is geïnspireerd door vogels die opstijgen vanaf het wateroppervlak.

  Het eerste exemplaar wordt uitgereikt aan iemand van het Koninklijk Huis. Ook zal dit vaasje, samen met alle anderen, te zien zijn tijdens Masterly The Hague, een festival in Den Haag waar oude Hollandse Meesters en nieuw ‘Dutch Design’ elkaar ontmoeten. Het volgende Oranjevaasje wordt uitgebracht op Bevrijdingsdag in 2020.

  14 augustus 2019 - 11:49