×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Mabel wordt 48 jaar

  Prinses Mabel wordt 48 jaar

  Prinses Mabel viert donderdag haar 48ste verjaardag met haar dochters en familie. De prinses geniet van de zomervakantie na enkele maanden van een opeenstapeling van activiteiten en reizen in haar rol als aanjager van de koepelorganisatie Girls Not Brides die wereldwijd strijdt tegen kindhuwelijken.


  Mabel is er het afgelopen jaar in geslaagd het onderwerp zowel bij de VN als bij veel landen op de agenda te krijgen. Op Twitter meldt ze regelmatig over de voortgang die wordt geboekt in landen als Tanzania, Malawi en Mozambique bij het stoppen van het gebruik om meisjes al op heel jonge leeftijd uit te huwelijken. Wetten helpen daarbij, maar het eigenlijke werk en de bewustwording moet op lokaal niveau plaatsvinden weet Mabel.

  Vorige maand bezocht ze in Zuid-Afrika de Wereld Aidsconferentie en daarna ging ze voor een werkbezoek naar Kenia, waar ze bij de Masai met meisjes sprak over de wijze waarop het ook daar bestaande probleem kan worden aangepakt. De meisjes waren verbaasd dat Mabel zelf pas op 35-jarige leeftijd trouwde, zo vertelde de prinses op Twitter.

  Volgens Mabel is er nog veel werk aan de winkel en ze ziet voorlopig nog geen einde aan haar werkzaamheden. Ze werkte vorige maand overigens ook mee aan een promotiefilmpje, waarin onder meer ook burgemeester Eberhard van der Laan optrad, voor de volgende Wereld Aidsconferentie die in juli 2018 in Amsterdam wordt gehouden.

  Vrijdag, daags na haar verjaardag, is het drie jaar geleden dat Mabels echtgenoot prins Friso overleed aan de gevolgen van zijn lawine-ongeluk een jaar eerder in het Oostenrijkse Lech.

  11 augustus 2016 - 07:18