×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Meest gelezen

 • Elizabeth’s wraak op Marokkaanse koning

  Door Marc van der Linden

  Koningin Elizabeth staat bekend om haar onkreukbaarheid. Dat is bij de Oranjes wel anders. Bij Beatrix kon, vooral toen ze nog koningin was, soms het gezicht op onweer staan. Onze huidige koning kan ergernissen maar moeilijk kan verbergen en zijn grootmoeder, koningin Juliana, kon zelfs publiekelijk stampvoeten als het niet ging zoals zij wilde. Maar…

  Lees column
 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Mabel loopt mee tijdens fakkeltocht in Amsterdam

  Prinses Mabel loopt mee tijdens fakkeltocht in Amsterdam

  Prinses Mabel heeft woensdagmiddag meegelopen met een fakkeloptocht door de binnenstad van Amsterdam. Onder de naam Positive Flame vragen de lopers aandacht voor mensen met hiv.


  Onder de lopers bevonden zich ook Nobelprijswinnaar Françoise Barré-Sinoussi, die in de jaren tachtig het hiv-virus ontdekte, Timothy Brown, de enige persoon die is genezen van hiv, en vijfendertig mensen die kortere of langere tijd hiv hebben. Ze gaven de 'Positive Torch' tijdens de optocht aan elkaar door. Het startschot werd gegeven door burgemeester Femke Halsema.

  De optocht begon bij het Aidsmonument aan de De Ruijterkade (achter Centraal Station) en eindigde bij het DeLaMar-theater. Onderweg hield de stoet halt op de brug bij het Aidsfonds, waar aandacht werd gevraagd voor aids in regio’s waar de epidemie op dit moment dramatisch groeit, zoals in Oost-Europa. Bij het gebouw van de GGD op de Nieuwe Achtergracht werd stilgestaan om het belang van de preventiepil PrEP voor tieners te onderstrepen.

  De vlam wordt vrijdag aan het eind van de internationale aidsconferentie AIDS2018 overgedragen aan San Francisco en Oakland, waar in 2020 de volgende conferentie zal zijn.

  25 juli 2018 - 22:09