×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Mabel krijgt boek ‘The Impatient Dr. Lange’

  Prinses Mabel krijgt boek ‘The Impatient Dr. Lange’

  Prinses Mabel neemt dinsdag het eerste exemplaar in ontvangst van het boek 'The Impatient Dr. Lange'. Het is samengesteld door Seema Yasmin, die haar motivatie om dokter te worden kreeg van de in 2014 bij het neerschieten van vlucht MH17 omgekomen Joep Lange.


  Het boek is een eerbetoon aan Joep Lange die in verschillende rollen, als medicus, wetenschapper, activist en medisch diplomaat, al in een vroeg stadium de strijd aanging tegen hiv en aids en het daarmee vaak gepaarde onrecht. Hij zocht niet alleen naar behandelingen voor de ziekte, maar ook naar manieren waarop iedereen toegang kon krijgen tot medicijnen. Yasmin hoopt dat haar boek een volgende generatie zal inspireren om het werk van Joep Lange voort te zetten.

  "Er zijn veel verhalen te vertellen over Joeps leven als wetenschapper, arts en activist. Ik hoop dat de selectie in deze biografie een nieuwe golf van activisme zal aanwakkeren en een nieuwe generatie wetenschappers, artsen, beleidsmakers en pleitbezorgers zal inspireren om een einde te maken aan de aids-epidemie", aldus prinses Mabel in haar voorwoord in het boek.

  24 juli 2018 - 13:56