×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De meelevende koning

  Door Marc van der Linden

  Als er op het koningschap van Beatrix wordt teruggekeken, dan heeft men het vaak over haar optreden na grote rampen. De foto waarop ze met haar hand voor de mond en ogen die ontzetting en verdriet lieten zien na de Bijlmerramp langs de ingestorte flat liep, staan eenieder in het geheugen gegrift. Net als hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Mabel: “enorme vreugde, ware liefde en intens verdriet” (met video)

  Vijftigste verjaardag met familie, vrienden en dierbaren

  Prinses Mabel: “enorme vreugde, ware liefde en intens verdriet” (met video)

  Prinses Mabel wordt zaterdag vijftig jaar. Dat viert ze met familie en vrienden, zo liet de prinses weten aan het ANP. "Ik kijk terug op 50 jaren van enorme vreugde en intens verdriet, zware lessen en mooie successen, warme vriendschappen en ware liefde. En op 25 jaren van intensieve en gepassioneerde inzet voor vrijheid, gelijkheid en vrede. Ik hoop sommige van mijn ervaringen en opgedane kennis door te kunnen geven aan volgende generaties”, aldus Mabel.


  De prinses, die zich in haar werk voorstelt als Mabel van Oranje – zonder de titel die ze door haar huwelijk in 2004 met prins Friso mag gebruiken – is de afgelopen maanden onder meer zeer actief is geweest met haar tegen kindhuwelijken strijdende organisatie Girls Not Brides en met de Wereldaidsconferentie in Amsterdam. Ze heeft daarvoor ook op verschillende fronten bijzondere erkenning gekregen, zoals de Geuzenpenning in Vlaardingen, een eredoctoraat in Schotland en de AmsterdamDiner Award.

  Grote plannen
  Het werk is echter nog lang niet klaar. "Ik heb nog enkele grote plannen om in de komende jaren te helpen de wereld structureel beter en eerlijker te maken”, stelde Mabel. "Er is dus veel om dankbaar voor te zijn en naar vooruit te kijken. Dat vier ik dit vijftigste levensjaar, en speciaal op mijn verjaardag, met mijn kinderen, mijn familie en zij die mij dierbaar zijn."

  10 augustus 2018 - 18:36