×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Laurentien ziet de coronacrisis ook als een periode voor kansen

  "We hebben een kracht, een ongelofelijke veerkracht als samenleving"

  Prinses Laurentien ziet de coronacrisis ook als een periode voor kansen

  "We hebben een kracht, een ongelofelijke veerkracht als samenleving", zei prinses Laurentien vrijdag in de eerste aflevering van De Nieuwe Tijd, een programma dat is opgezet door De Balie. "Dat komt juist door de sociale inrichting van ons land en hoe we het met elkaar organiseren." Ze hoopt dat Nederland ook in de coronacrisis positief blijft.


  Volgens haar zijn er wel een aantal groepen die extra aandacht nodig hebben. “Ik herinner het me nog goed, op 12 maart werd voor ons allemaal het leven anders”, vertelde Laurentien over het begin van de intelligente lockdown in Nederland. “Een van de eerste dingen die ik ben gaan doen is de mensen die bungelen in kaart brengen. De mensen die tussen alles vallen, die onzichtbaar zijn. Dat kwam voort uit al mijn jaren werk met mensen die moeite hebben met lezen en schrijven.”

  Laurentien heeft het dan bijvoorbeeld over het leveren van computers en andere hulpmiddelen aan kinderen die nu niet naar school kunnen. “Die groepen ga je ontrafelen, en daar krijg je zoveel nieuwe inzichten door. Het gaat om je verplaatsen in de mensen om wie het gaat. We gaan in gesprek, en dan ga je kijken of wat je doet ook echt werkt.”

  Een groot probleem bij kwetsbare groepen is volgens Laurentien de schaamte. “Mensen voelen zich alsof ze er niet toe doen,” zegt ze.  Daarom wil ze veranderingen in het systeem. “Je moet het leren naar de mensen brengen, niet de mensen naar het leren. Door dat onzichtbare gevoel van schaamte is heel het systeem omgedraaid.”

  Lees ook:

  Vandaag is het precies veertig jaar geleden dat koningin Juliana op haar 71e verjaardag aftrad en de kroon overdroeg aan haar dochter Beatrix.

  Veertig jaar geleden werd Beatrix koningin

  Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

  Bron: ANP. Beeld: ANP.

  2 mei 2020 - 09:04