×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Laurentien wil oplossing voor asielkinderen

  Laurentien wil oplossing voor asielkinderen

  Er zou een oplossing moeten worden gevonden voor de asielkinderen Lili en Howick. Dat stelde prinses Laurentien maandag tijdens de uitzending van Jeroen van Inkel op Radio 5.


  De Raad van State besloot vorige maand dat de asielaanvraag van de moeder en de kinderen terecht is afgewezen. Lili (nu 12) en Howick (13) kwamen in mei 2008 met hun moeder uit Armenië naar Nederland en groeiden hier op. Ze spreken geen Armeens. Ze hebben echter volgens de overheid geen recht op een verblijfsvergunning omdat Armenië een veilig land zou zijn.

  Hun moeder, die psychische problemen heeft, werd een jaar geleden al uitgezet. De kinderen belanden in Armenië vermoedelijk in een weeshuis. Ondanks veel maatschappelijke onrust en woede wil staatssecretaris Mark Harbers geen uitzondering maken voor de in Nederland gewortelde kinderen. De IND wil geen toelichting geven op het besluit.

  “Ik kan en wil geen oordeel hebben over de situatie”, stelde Laurentien in de uitzending. “Maar laten we vooral herinneren dat het jonge kinderen zijn die stabiliteit nodig hebben.” Dj Jeroen van Inkel haalde een column van Youp van ‘t Hek aan die vond dat er toch minimaal één parlementariër moet zijn die een oplossing kan bedenken voor de kinderen. “Deze kinderen zijn onschuldig”, beaamde Laurentien. “Ik ben het er mee eens dat we een oplossing moeten zoeken.”

  3 september 2018 - 09:27