×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Laurentien leest voor bij start Nationale Voorleesdagen

  In de bibliotheek van Zoetermeer

  Prinses Laurentien leest voor bij start Nationale Voorleesdagen

  Traditiegetrouw lezen bekende en onbekende Nederlanders tijdens het ontbijt in bibliotheken, op scholen en peuterspeelzalen uit Het Prentenboek van het Jaar. Ook Laurentien is dit jaar weer van de partij.


  De Nationale Voorleesdagen zijn er om het voorlezen aan kinderen in de leeftijd van nul tot zes jaar te stimuleren. Het Prentenboek van dit jaar is Moppereend van Joyce Dunbar en Petr Horáček.

  LEES OOK:

  Engels, Frans en Arabisch

  Naast prinses Laurentien dragen ook radio-dj Gerard Ekdom, rapper Rico (van Rico en Sticks) en acteur Peter Faber hun steentje bij op verschillende plekken in het land. Vorig jaar lazen onder andere minister Ingrid van Engelshoven en GroenLinks-leider Jesse Klaver voor en lazen enkele bekende Nederlanders voor het eerst in het Engels, Frans en Arabisch. Dit jaar is het de beurt aan oud-voorzitter van de Tweede Kamer Gerdi Verbeet, schrijver Kees van Kooten en Onderwijsministers Ingrid van Engelshoven en Arie Slob.

  De zeventiende editie van de Nationale Voorleesdagen is van woensdag 22 januari tot en met zaterdag 1 februari.

  Bron: ANP. Beeld: ANP

  22 januari 2020 - 09:24